Μπάφετ: Οι επενδύσεις είναι ένα απλό παιχνίδι - Ακόμη και μια μαϊμού θα έκανε τη δουλειά των οικονομικών συμβούλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Οι επενδύσεις είναι ένα απλό παιχνίδι - Ακόμη και μια μαϊμού θα έκανε τη δουλειά των οικονομικών συμβούλων
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βάλουν απλώς τα χρήματα τους σε «μια αμερικανική επιχείρηση» και να τα αφήσουν να αυξηθούν.

Ο θρυλικός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ αποκαλεί τις επενδύσεις ένα «απλό παιχνίδι» που οι οικονομικοί σύμβουλοι έχουν πείσει το κοινό πως είναι δυσκολότερο από ό,τι πραγματικά είναι.

Μιλώντας το Σάββατο, στο ετήσιο meeting των μετόχων της Berkshire Hathaway, κατηγόρησε τους οικονομικούς συμβούλους της Wall Street ότι «πιάνουν τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του καπιταλισμού» και σχολίασε πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι «μαϊμούδες» θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλύτερα κέρδη επενδύσεων, διοχετεύοντας απλά κεφάλαια σε αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο Μπάφετ τόνισε πως από το 1941, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έχει αυξηθεί από 100 δολάρια σε πάνω από 30.000 δολάρια και πως οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βάλουν απλώς τα χρήματα τους σε «μια αμερικανική επιχείρηση» και να τα αφήσουν να αυξηθούν.

«Είναι απίστευτο πόσο δύσκολο κάνουν οι άνθρωποι ένα απλό παιχνίδι» δήλωσε ο Μπάφετ και πρόσθεσε πως «φυσικά, αν όλοι έλεγαν πόσο εύκολο είναι το 90% των αποδοχών των συμβούλων θα εξαφανίζονταν».

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μπάφετ έχει επανειλημμένα συμβουλέψει τους επενδυτές να βάλουν τα χρήματα τους σε index funds χαμηλού κόστους, τα οποία κρατούν κάθε μετοχή ενός index, κάνοντας τα αυτόματα διαφοροποιημένα. Για παράδειγμα ο S&P 500 περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Coca-Cola και η Amazon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε περισσότερες μετοχές της Apple αξίας 600 εκατ. δολαρίων

Μπάφετ: Η Wall Street έχει μετατρέψει το χρηματιστήριο σε «αίθουσα τυχερών παιχνιδιών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider