Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla 4 δισ. δολαρίων - Σχεδιάζει απολύσεις και αύξηση κερδών στο Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla 4 δισ. δολαρίων - Σχεδιάζει απολύσεις και αύξηση κερδών στο Twitter
«Δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TSLA», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

Τελευταία Ενημέρωση 09:56

Μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 4 δισ. δολαρίων εξαγόρασε αυτή την εβδομάδα ο Έλον Μασκ, σε συνέχεια της συμφωνίας για εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Σε μια σειρά ανακοινώσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που δημοσιεύθηκαν εχθές, ο Μασκ αποκάλυψε ότι πούλησε περίπου 4,4 εκατ. μετοχές της Tesla την Τρίτη και την Τετάρτη, για περίπου 3,9 δισ. δολάρια. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονταν από περίπου 870 έως 999 δολάρια ανά μετοχή.

Σε tweet του αργά την Πέμπτη, ο Μασκ είπε «Δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TSLA».

Τη Δευτέρα, το Twitter ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την προσφορά εξαγοράς του Μασκ στα 54,2 δολάρια ανά μετοχή, με premium περίπου 38% από την 1η Απριλίου, όπου ο Μασκ απέκτησε το μερίδιο του 9% στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla έχει κάνει γνωστό πως θα βάλει περίπου 21 δισ. δολάρια δικά του χρήματα, οδηγώντας σε εικασίες ότι θα πουλούσε ακόμα ένα σημαντικό μερίδιό του στην Tesla. Αυτό, καθώς και οι ανησυχίες ότι το Twitter θα αποσπούσε την προσοχή του Μασκ από τα καθήκοντά του στην Tesla, οδήγησε τη μετοχή της να βυθιστεί, χάνοντας 126 δισ. δολάρια μόλις μέσα σε μια ημέρα.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Μασκ πούλησε περίπου 15,8 εκατ. μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων, καθώς εκχώρησε το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων για να πληρώσει έναν φόρο 11 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Tesla μειώθηκαν κατά 17% έως σήμερα φέτος, ωστόσο ενισχύθηκαν 30% τους τελευταίους 12 μήνες.

Τι συζήτησε ο Μασκ με επενδυτές για το Twitter

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να επικεντρωθεί στα αποτελέσματα της Twitter, ενώ υποστήριξε την ιδέα της μείωσης τόσο του κόστους όσο και των θέσεων εργασίας, όπως είπε σε τραπεζίτες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Σε συζητήσεις με ομάδες τραπεζιτών, πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Μασκ έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα είχε μεγαλύτερες οικονομικές αποδόσεις από το Twitter. Αν και τίποτα δεν έχει γίνει επίσημο-- και ο ίδιος ο Μασκ δεν είχε πρόσβαση στα μη δημόσια οικονομικά στοιχεία του Twitter εκείνη την εποχή -- αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο Μασκ συζήτησε επίσης ιδέες για τη δημιουργία εσόδων από την πλατφόρμα και την ενίσχυση των ταμειακών ροών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συνδρομητικών υπηρεσιών για την αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων, είπαν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα για τον Έλον Μασκ από την Ομοσπ. Επιτροπή Εμπορίου - Στο μικροσκόπιο οι πρώτες κινήσεις για το Twitter

Twitter: «Έχασε» τις εκτιμήσεις των εσόδων μετά την συμφωνία με τον Μασκ - Αυξημένοι οι χρήστες

Twitter: Επιφυλάξεις για το αν ο Μασκ θα ολοκληρώσει την εξαγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider