Μασκ: Τα συμφέροντα του ΔΣ του Τwitter δεν ταυτίζονται με αυτά των μετόχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Τα συμφέροντα του ΔΣ του Τwitter δεν ταυτίζονται με αυτά των μετόχων
Ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος αναφέρει ότι με την αποχώρηση του Τζακ Ντόρσι, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή».

Τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου της Twitter Inc. δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους, δήλωσε ο Έλον Μασκ το Σάββατο, αφού η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έλαβε μέτρα για να αποτρέψει την απόπειρα εξαγοράς του από το αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Όπως αναφέρει το Bloomberg,ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε ένα tweet σχετικά με τις μετοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, λέγοντας ότι με την αποχώρηση του Τζακ Ντόρσι, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή».

Το Twitter δημιούργησε την Παρασκευή έναν κανονισμό για τα δικαιώματα των μετόχων, που θα μπορούσε να αποτρέψει την επιθετική προσφορά εξαγοράς του Μασκ. Ο κανονισμός μπορεί να ασκηθεί εάν ένα μέρος αποκτήσει το 15% των εταιρικών μετοχών χωρίς προηγούμενη έγκριση και επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όποιος αναλάβει τον έλεγχο του Twitter μέσω της συσσώρευσης ελεύθερων μετοχών από την ανοιχτή αγορά, πληρώνει σε όλους τους μετόχους premium ελέγχου .

Απαντώντας σε ένα μεταγενέστερο tweet ενός χρήστη, σχετικά με το εάν το λεγόμενο σχέδιο αποτροπής της εξαγοράς, γνωστό ως«δηλητηριώδες χάπι», θα μπορούσε να ισοδυναμεί με «εγκληματική αμέλεια», ο Μασκ είπε ότι το σχέδιο θα μπορούσε να είναι «περισσότερο ανησυχητικό για άλλους πιθανούς πλειοδότες» αντί για «μόνο» για αυτόν.

Από τότε που έκανε την πρόταση εξαγοράς, ο Μασκ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έχει ξεκινήσει μια καμπάνια που δείχνει ότι θέλει να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της προσφοράς του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider