CEO Twitter: Δεν είμαστε όμηροι της πρότασης Μασκ για εξαγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Twitter: Δεν είμαστε όμηροι της πρότασης Μασκ για εξαγορά
Διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους της Twitter πως η εταιρεία «δεν είναι όμηρος» της προσφοράς εξαγοράς του Έλον Μασκ, προσπάθησε να δώσει στους εργαζόμενους ο CEO της Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ.

Διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους της Twitter πως η εταιρεία «δεν είναι όμηρος» της προσφοράς εξαγοράς ύψους 43 δισ. δολαρίων που κατέθεσε την Πέμπτη ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, προσπάθησε να δώσει στους εργαζόμενους του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ο CEO της Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων, τονίζοντας πως «εμείς, ως εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας και να ελέγχουμε ό,τι συμβαίνει», όπως ανάφερε στο Reuters, μία πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η συνάντηση Αγκραουάλ με τους εργαζομένους της Twitter πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ανακοίνωσης του Έλον Μασκ πως κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι εισηγμένη στον Nasdaq, με το διοικητικό συμβούλιο να εξετάζει την προσφορά του συνιδρυτής της Tesla.

Όπως ανέφερε ο Αγκραουάλ στους υπαλλήλους της Twitter, προς το παρόν δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τους κάλεσε να έχουν εμπιστοσύνη στο δ.σ. της εταιρείας, καθώς το τελευταίο ενεργεί προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων και των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, πως λίγο μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης προσφοράς για την πλήρη απόκτηση της Twitter, o δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla παραδέχτηκε ότι δεν «είναι σίγουρος» ότι θα καταφέρει να εξαγοράσει την εταιρεία, τονίζοντας ωστόσο πως έχει ένα "Plan B" σε περίπτωση που το δ.σ. της Twitter αρνηθεί την προσφορά των 54,2 δολαρίων για κάθε μετοχή της εταιρείας.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Καθώς ο Αγκραουάλ δέχονταν και απαντούσε σε ερωτήσεις, ένας εργαζόμενος τον ρώτησε πώς η εταιρεία έλαβε την απόφαση να προσφέρει στον Μασκ μία θέση του διοικητικό της συμβούλιο.

«Αρχίζουμε να προσκαλούμε τους δισεκατομμυριούχους στο διοικητικό συμβούλιο;» «Υποστηρίζω δυναμικά ότι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για την υπηρεσία που προσφέρουμε πρέπει να έχουν φωνή και να δίνουμε έμφαση σε αυτό ώστε να μπορούμε να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι», εξήγησε ο ίδιος.

Ένας άλλος εργαζόμενος ζήτησε τον Αγκραουάλ να σχολιάσει πώς βλέπει ο ίδιος τον ορισμό που δίνει ο Μασκ στην ελευθερία του λόγου και αν αυτός ο ορισμός ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο με τον οποίο το Twitter προσεγγίζει την ελευθερία του λόγου.

Ο Αγκραουάλ δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση, δηλώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που κάνει η εταιρεία επικεντρώνεται συνεχώς στη βελτίωση «της υγιούς συζήτησης στο Twitter».

Νωρίτερα, ο Αγκραουάλ είχε δηλώσει πως πιστεύει ότι «ηTwitter είναι υπεράνω ενός προσώπου, οποιουδήποτε προσώπου», ενώ εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ χάλασε την μηνιαία «ημέρα ξεκούρασης» των εργαζομένων στο Twitter

Επιθετική προσφορά εξαγοράς για Twitter από τον Έλον Μασκ - Δίνει 43 δισ. δολάρια - «Εκτόξευση» για τη μετοχή

Μέτοχος της Twitter μηνύει τον Έλον Μασκ - «Καθυστέρησε να αποκαλύψει το μερίδιο που απέκτησε»

gazzetta
gazzetta reader insider insider