Πρόστιμο 17 εκατ. ευρώ στη Meta για παραβίαση του νόμου περί απορρήτου στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 17 εκατ. ευρώ στη Meta για παραβίαση του νόμου περί απορρήτου στην ΕΕ
Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας αποφάνθηκε πως η εταιρεία «απέτυχε να λάβει τα σχετικά τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας». 

Πρόστιμο 17 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Meta Platforms για παραβίαση του νόμου περί απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς απέτυχε να αποτρέψει μια σειρά από παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στην πλατφμόρμα του Facebook, το 2018.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας αποφάνθηκε πως η εταιρεία - τότε Facebook - «απέτυχε να λάβει τα σχετικά τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας».

Το 2018, το Facebook, έγινε η πρώτη περίπτωση τεχνολογικού «γίγαντα» στο μικροσκόπιο της ΕΕ, όταν η ιρλανδική εποπτική αρχή ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για μια παραβίαση δεδομένων που επηρέασε περίπου 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Τα δύο μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η ΕΕ σχετικά με GDPR ζητήματα, μέχρι στιγμής, είναι το πρόστιμο ύψους 225 εκατ. ευρώ για την WhatsApp και το πρόστιμο - ρεκόρ ύψους 746 εκατ. ευρώ για την Amazon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η εισαγγελία της Μόσχας ζητά τον χαρακτηρισμό της Meta ως «εξτρεμιστική οργάνωση»

ΕΕ-Βρετανία: Νέες έρευνες για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίες σε βάρος Google και Meta

Google: Νέοι όροι απορρήτου - Οι αντίστοιχοι της Apple «κόστισαν» στη Meta 230 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider