Παρά τις κυρώσεις, η TotalEnergies παραμένει στην αγορά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρά τις κυρώσεις, η TotalEnergies παραμένει στην αγορά της Ρωσίας
Ο ενεργειακός κολοσσός δεν θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στη ρωσική αγορά. Συνάντηση του CEO με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ,

Την απόφαση να μην εγκαταλείψει την αγορά της Ρωσίας, με φόντο τις κυρώσεις κρατών και επιχειρήσεων της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, φαίνεται πως έχε λάβει η διοίκηση της TotalEnergies, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στη Ρωσία, αλλά δεν αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιρειών του κλάδου, όπως η BP και η Shell, για πλήρη έξοδο από τη ρωσική αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, αναμένεται να συναντηθεί αργότερα την Τρίτη με τον CEO της εταιρείας, Πατρίκ Πουγιάν, για να συζητήσουν το θέμα, ανέφερε αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα της TotalEnergies στην αγορά της Ρωσίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια. περίπου το 5% των καθαρών ταμειακών ροών της εταιρείας.

Η διοίκηση της TotalEnergies έχει ανακοινώσει πως θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Δύσης που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, χωρίς να πλήττουν τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείας που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με έκθεση στη Ρωσία

Γαλλία: Η Ρωσία αποσυνδέεται σταδιακά από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider