EKT: Υπό «πτώχευση» η ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής τράπεζας Sberbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EKT: Υπό «πτώχευση» η ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής τράπεζας Sberbank
Η Sberbank Europe AG, με έδρα την Αυστρία, καθώς και οι θυγατρικές της στην Κροατία και στη Σλοβενία βρέθηκαν αντιμέτωπες με «μεγάλες αναλήψεις λόγω του αντίκτυπου των γεωπολιτικών εντάσεων στη φήμη τους».

Την «πτώχευση ή πιθανή πτώχευση» της ευρωπαϊκής θυγατρικής της ρωσικής τράπεζας Sberbank, μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας, διαπίστωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξαιτίας των «μεγάλων» αναλήψεων αποταμιεύσεων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που αποφασίστηκαν από τις δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ, η Sberbank Europe AG, η οποία έχει έδρα την Αυστρία, καθώς και οι θυγατρικές της στην Κροατία και στη Σλοβενία βρέθηκαν αντιμέτωπες με «μεγάλες αναλήψεις λόγω του αντίκτυπου των γεωπολιτικών εντάσεων στη φήμη τους».

Όπως εξηγεί ο εποπτικός φορέας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμώντας ότι «στο εγγύς μέλλον, η τράπεζα κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να αποπληρώνει τα χρέη της ή άλλες δεσμεύσεις της εντός των καθορισμένων προθεσμιών».

Σε εφαρμογή οι κυρώσεις της ΕΕ

Να θυμίσουμε πως σε ισχύ τέθηκαν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αφού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Όλοι οι πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία θα παγώσουν ώστε να εμποδιστεί η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, εγκρίθηκε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Αποχωρεί από τη συμμετοχή της στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft λόγω Ουκρανίας

Σε ισχύ οι νέες κυρώσεις ΕΕ σε Ρωσία - Εκτός SWIFT οι ρωσικές τράπεζες, κλείνει ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider