Τον Σεπτέμβριο σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προβολή των επιχειρήσεων του Πειραιά – Οι στόχοι

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Σεπτέμβριο σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προβολή των επιχειρήσεων του Πειραιά – Οι στόχοι
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν όλες οι πειραϊκές επιχειρήσεις, από τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τις επιχειρήσεις εστίασης και τις τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο την αναλυτική παρουσίαση και προβολή τους.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη στήριξη και προβολή του συνόλου των επιχειρήσεων του Πειραιά, μέσω της προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

«Ο Πειραιάς πρωτοπορεί με μια φιλόδοξη δράση. Αντίστοιχη πρωτοβουλία δεν έχει υπάρξει», δηλώνει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θεόδωρος Καπράλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «θα είμαστε έτοιμοι μετά το καλοκαίρι, αν επιλυθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν όλες οι πειραϊκές επιχειρήσεις, από τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τις επιχειρήσεις εστίασης και τις τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο την αναλυτική παρουσίαση και προβολή τους.

«Μόνο οι επιχειρήσεις του Πειραιά που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου ξεπερνούν τις 1.000, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης είναι υπερδιπλάσιες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει αποδέκτες χιλιάδες επιχειρήσεις», εξηγεί ο κ. Καπράλος, προσθέτοντας πως η πλατφόρμα θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή, καθώς θα είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα για τις παροχές των επιχειρήσεων στον Πειραιά «πριν καν φτάσει στην πόλη». «Ο καταναλωτής θα μπορεί να συμβουλεύεται την πλατφόρμα ώστε να γνωρίζει επακριβώς και από πριν τι θα συναντήσει», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ισχυροποιείται το ψηφιακό αποτύπωμα των επιχειρήσεων του Πειραιά

Η δράση αφορά στη δημιουργία ενός αναλυτικού και χρήσιμου οδηγού για τις επιχειρήσεις του Πειραιά, προκειμένου οι τελευταίες να μεταβούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στην ψηφιακή εποχή, να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να ανταποκριθούν καλύτερα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών τους, προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ισχυροποιήσει το ψηφιακό αποτύπωμα των πειραϊκών επιχειρήσεων», εκτιμά ο κ. Καπράλος, προβλέποντας πως η εν λόγω δράση μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο ώστε αρκετές εταιρείες να προχωρήσουν στη δημιουργία των προσωπικών τους e-shop, δρέποντας τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού και αυξάνοντας τις πωλήσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού καναλιού.

Το πολύτιμο αυτό εργαλείο συνδυαστικά, μάλιστα, με την εξέλιξη του Πειραιά σε συγκοινωνιακό κόμβο, τα έργα ζωτικής σημασίας που έχουν δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και τη δυναμική της πόλης, τα πολλά σημεία ιστορικού, πολιτιστικού, τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτει, αναμένεται να αναδείξει την πειραϊκή αγορά και να ενισχύσει περαιτέρω τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του Πειραιά. «Επιδιώκουμε να διεκδικήσει ο Πειραιάς τη θέση που του αξίζει στον εμπορικό χάρτη της χώρας», σημειώνει ο κ. Καπράλος.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου για την υλοποίηση μιας σειράς κοινών δράσεων. Η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανακοινώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά Δ. Καρύδη, στις 14 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επετειακής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 122 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη στήριξη και προβολή των Πειραϊκών επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider