Moderna: Ρεαλιστικό να πούμε πως βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moderna: Ρεαλιστικό να πούμε πως βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της πανδημίας
Υπάρχουν 20% πιθανότητες να δούμε μια μετάλλαξη πιο επιθετική από την Όμικρον, ανέφερε ο Στεφάν Μπανσέλ της αμερικανικής φαρμακευτικής.

Ο CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, εκτίμησε πως είναι ρεαλιστικό να πούμε πως η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται στα τελευταία της στάδια.

Μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακευτικής σημείωσε ότι «είναι ένα λογικό σενάριο για το αναφέρουμε. Υπάρχει μια πιθανότητα 80% να βλέπουμε ολοένα και λιγότερο επιθετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού καθώς εξελίσσεται ενώ υπάρχει μια πιθανότητα 20% να δούμε μια μετάλλαξη πιο επιθετική από την Όμικρον».

Σημειώνεται πως περίπου 3.000 πολίτες θα συμμετάσχουν σε κλινική δοκιμή που ξεκινά η Moderna στη Βρετανία για το εμβόλιο της που εστιάζει στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου κατά της Όμικρον τον Ιανουάριο και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές προκειμένου να λάβει έγκριση προς χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πλήρη έγκριση από τον FDA έλαβε το εμβόλιο Spikevax της Moderna

gazzetta
gazzetta reader insider insider