Deutsche Bank: Κέρδη - έκπληξη το δ' τρίμηνο, επιστρέφουν οι επαναγορές μετοχών και τα μερίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Κέρδη - έκπληξη το δ' τρίμηνο, επιστρέφουν οι επαναγορές μετοχών και τα μερίσματα
Το πιο κερδοφόρο έτος της τελευταίας δεκαετίας συμπλήρωσε το 2021 η γερμανική τράπεζα.

Αυξημένα έσοδα και κέρδη εμφάνισε η Deutsche Bank το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με το ετήσιο αποτέλεσμα να είναι το υψηλότερο από το 2011.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε πως τα μετά φόρων κέρδη εμφάνισαν ισχυρή ανάπτυξη στα 315 εκατ. ευρώ από τα 189 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη μετά φόρων της τάξης των 26 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 145 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από τα 51 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας το έκτο διαδοχικό κερδοφόρο τρίμηνο. Αναλυτές της Refinitiv είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για ζημιές, σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, 127,58 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2021, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,94 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 1,79 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,9 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 8% και υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 5,67 δισ. ευρώ. Στο σύνολο του έτους, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 6%, ενώ οι εκτιμήσεις της τράπεζας δεν ανέμεναν σημαντική μεταβολή.

Στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής τα έσοδα αυξήθηκαν 1%, ενώ στον τομέα διαχείρισης παγίων σημειώθηκε άνοδος 32%.

«Το 2021, αυξήσαμε τα καθαρά μας κέρδη και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε δέκα χρόνια, αφήνοντας πίσω μας σχεδόν όλο το κόστος αναδιάρθρωσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Christian Sewing. «Και οι τέσσερις βασικές δραστηριότητες απέδωσαν κοντά ή πέρα από τις εκτιμήσεις μας».

Η Deutsche Bank ανέφερε πως έχει καλύψει σχεδόν όλο το κόστος που σχετίζεται με την αναδιάρθρωσή της και ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να επιτύχει τον στόχο απόδοσης κεφαλαίων του 8% το 2022.

Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών, αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, και στην καταβολή προτεινόμενου μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή, για πρώτη φορά από το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider