Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο του 2021
Πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα συνολικά έσοδα της Tesla κατά το δ' τρίμηνο του έτους.

Πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα συνολικά έσοδα της Tesla κατά το δ' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός μετά την λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ διαμορφώθηκαν στα 2,52 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 2,36 δολαρίων/μετοχή σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Την ίδια στιγμή, ο τζίρος της εταιρείας κατά το δ' τρίμηνο ανήλθε στα 17,72 δισ. δολάρια, ενώ οι οικονομολόγοι στην έρευνα της Refinitiv ανέμεναν συνολικά έσοδα 16,57 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα της Tesla αυξήθηκαν κατά 65% στο δ' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ τα έσοδα του βραχίονα της κατασκευής αυτοκινήτων διαμορφώθηκαν στα 15,97 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 71% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021.

Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 27,4%, σημειώνοντας μικρή αύξηση από το αντίστοιχο ποσοστό στο γ' τρίμηνο του 2021, όταν είχε διαμορφωθεί στο 26,6%.

«Οι μονάδες παραγωγής μας υπολειτουργούσαν για ακόμα ένα τρίμηνο, καθώς τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού συνιστούν τον παράγοντα που επηρεάζει σημαντικά την παραγωγική μας δυνατότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, τονίζοντας πως «η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη εντός του 2022».

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street, η μετοχή της Tesla υποχωρεί κατά 5%, κυρίως λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ελλείψεις εξαρτημάτων στην παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ θέλει τα McDonald's να αποδέχονται πληρωμές σε dogecoin

Tesla: Αναβάθμιση του αξιόχρεου από την Moody's κατά δύο βαθμίδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider