Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ΄τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ΄τρίμηνο
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson κατά το δ' τρίμηνο του 2022.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson κατά το δ' τρίμηνο του 2022, με την εταιρεία να αντισταθμίζει την μείωση του μεριδίου της στην αγορά της Κίνας από τις αυξημένες πωλήσεις εξοπλισμού και συσκευών, καθώς σταδιακά ολοένα και περισσότερα κράτη αναπτύσσουν τα δίκτυα 5G.

Πιο αναλυτικά, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Ericsson στο δ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,28 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τα κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ενώ την ίδια στιγμή οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη της τάξης του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, αύξηση 2% κατέγραψαν τα έσοδα δ' τριμήνου που διαμορφώθηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα περίπου 6,5 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου τα κέρδη της Ericsson ενισχύθηκαν κατά 16%, αντισταθμίζοντας μερικώς την πτώση που κατέγραψε το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά της Κίνας.

«Είδαμε τις επιδόσεις μας στη Βόρεια Αμερική να αναπτύσσονται με σημαντικό ρυθμό, ωστόσο στην ηπειρωτική Κίνα η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το α' τρίμηνο του 2022», τόνισε χαρακτηριστικά ο CFO της εταιρείας, Καρλ Μελάντερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ericsson εξαγοράζει την εταιρεία cloud Vonage έναντι 6,2 δισ. δολαρίων

Ericsson: Η συνδεσιμότητα 5G είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider