KLM: Ο Πίτερ Έλμπερς αποχωρεί από τη θέση του CEO μετά τη λήξη της θητείας του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
KLM: Ο Πίτερ Έλμπερς αποχωρεί από τη θέση του CEO μετά τη λήξη της θητείας του
Την απόφασή του να μην διεκδικήσει μία τρίτη θητεία στην ηγεσία της αεροπορικής εταιρείας KLM και να αποχωρήσει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 1η Μαΐου 2023 ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Πίτερ Έλμπερς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει μία τρίτη θητεία στην ηγεσία της αεροπορικής εταιρείας KLM και να αποχωρήσει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 1η Μαΐου 2023 ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Πίτερ Έλμπερς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Air France-KLM, ο Έλμπερς επέμεινε στην πρόθεσή του να μην ανανεώσει την θητεία του ως επικεφαλής του ολλανδικού βραχίονα της κοινοπραξίας.

Σημειώνεται πως ο 51χρονος CEO είχε επιφορτιστεί με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης της KLM πριν το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020, ενώ συνέχισε το έργο του και κατά την διάρκεια των δύο ετών της υγειονομικής κρίσης, η οποία έπληξε σημαντικά τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, όπως αναφέρει το Reuters, οι σχέσεις των δύο εταιρειών -της θυγατρικής KLM και της γαλλικής Air France- έχουν περιέλθει σε φάση εντάσεων τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως των ισχυρών επιδόσεων της KLM, οι οποίες είναι ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν την περίοδο που ακολούθησε την συνεργασία των δύο εταιρειών το 2004.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Air France-KLM: Αγοράζει εκατό A320neo από την Airbus

gazzetta
gazzetta reader insider insider