CEO της Moderna: Ο κόσμος ίσως χρειαστεί 4η δόση εμβολίου το φθινόπωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO της Moderna: Ο κόσμος ίσως χρειαστεί 4η δόση εμβολίου το φθινόπωρο
Η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων κατά της COVID-19 είναι πιθανό να μειωθεί τους επόμενους μήνες και οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν άλλη μια δόση το φθινόπωρο του 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Inc (MRNA.O) Stephane Bancel σε συνέδριο που διοργάνωσε η Goldman Sachs την Πέμπτη.

Η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων κατά της COVID-19 είναι πιθανό να μειωθεί τους επόμενους μήνες και οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν άλλη μια δόση το φθινόπωρο του 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel σε συνέδριο που διοργάνωσε η Goldman Sachs την Πέμπτη.

Ο Bancel είπε ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω σε ένα υποψήφιο εμβόλιο προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, αλλά είναι απίθανο να είναι διαθέσιμο τους επόμενους δύο μήνες.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτική δόση το φθινόπωρο του 2022 και μετά», είπε ο Bancel.

Η Moderna, η οποία επωφελείται από τους επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς, κατά τα αποτελέσματα των κερδών του τρίτου τριμήνου ανέφερε ότι οι πωλήσεις ενισχυτικών δόσεων θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022.

Ξεκινά το Ισραήλ

Τα σχόλια του Bancel σχετικά με την ανάγκη για τέταρτο εμβόλιο έρχονται μετά και τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Naftali Bennett, ο οποίος επικαλούμενος μια μελέτη, είπε ότι μια 4η δόση εμβολίου COVID-19 πενταπλασιάζει τα αντισώματα μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίων κατά του κορονοϊόυ στους πολίτες άνω των 60 ετών, με τη χώρα να γίνεται η πρώτη στον κόσμο που ξεκινά τη χορήγηση της 4ης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Δεν γίνεται να εμβολιάζουμε κάθε 4-6 μήνες

Ένας ειδικός που βοήθησε στη δημιουργία του εμβολίου Oxford-Astrazeneca είπε την Τρίτη ότι δεν είναι εφικτός ο κόσμος να λαμβάνει πολλαπλές δόσεις εμβολίων μέσα σε ένα έτος. «Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε τέσσερις με έξι μήνες. Δεν είναι βιώσιμη ή οικονομικά αποδεκτή λύση», είπε σε συνέντευξη στην Daily Telegraph ο καθηγητής Andrew Pollard, διευθυντής της Oxford Vaccine Group και επικεφαλής της επιτροπής του Ην. Βασιλείου για τον Εμβολιασμό και την Ανοσία.

O Pollard τόνισε επίσης την ανάγκη «να στοχεύσουμε στους ευάλωτους» στο μέλλον, αντί να χορηγούμε δόσεις σε οποιονδήποτε είναι 12 ετών και άνω. Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν «εάν, πότε και πόσο συχνά οι ευάλωτοι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider