Samsung-Micron: Τα lockdown στην κινεζική Σιάν θα διαταράξουν την παραγωγή ημιαγωγών μνήμης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung-Micron: Τα lockdown στην κινεζική Σιάν θα διαταράξουν την παραγωγή ημιαγωγών μνήμης
Την ανησυχία τους για τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κινεζική πόλη Σιάν εξέφρασαν δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ παγκοσμίως.

Την ανησυχία τους αναφορικά με τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κινεζική πόλη Σιάν και το γεγονός πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή ημιαγωγών εξέφρασαν οι Samsung Electronics και Micron Technology, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί, που διατηρούν μονάδες παραγωγής τσιπ στην ευρύτερη περιοχή της Σιάν υπογραμμίζουν πως το lockdown που εφαρμόζεται στην πόλη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ασκεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και προσθέτει επιπλέον βάρος στους εξαγωγείς που αντιμετωπίζουν την αύξηση στα κόστη μεταφοράς.

«Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην προμήθεια τσιπ μνήμης DRAM, που χρησιμοποιούνται ευρέως στα κέντρα δεδομένων», δήλωσε η αμερικανική Micron την Τετάρτη, προσθέτοντας πως «οι αυστηροί περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού στο άμεσο μέλλον».

Από την πλευρά της, η νοτιοκορεατική Samsung Electronics ανακοίνωσε την απόφασή της να αναπροσαρμόσει προσωρινά την διαδικασία παραγωγής τσιπ μνήμης στις εγκαταστάσεις NAND στην Σιάν, τα οποία χρησιμοποιούνται για αποθήκευση δεδομένων σε κέντρα δεδομένων, smartphone και άλλα τεχνολογικά gadget.

Νοτιοκορεάτες αναλυτές τόνισαν πως τα τσιπ που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Samsung στην Σιάν κατευθύνονται κυρίως στην εσωτερική αγορά, με τον αριθμό όσων εξάγονται σε εταιρείες σε ΗΠΑ και Ευρώπη να είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Υπενθυμίζεται πως οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις από και προς την Σιάν από τις 23 Δεκεμβρίου, σε μία να περιοριστεί άμεσα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Η κινεζική πόλη Σιάν υποβάλλει σε διαγνωστικά τεστ 13 εκατομμύρια κατοίκους

Κίνα: Σε υψηλό 21 μηνών ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα λόγω της έξαρσης στην πόλη Σιάν

Σιάν: Η αρχαία πρωτεύουσα της Κίνας που θέλει να γίνει η επόμενη Silicon Valley

gazzetta
gazzetta reader insider insider