Κίνα: Λοκντάουν σε πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Λοκντάουν σε πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid-19
Οι κάτοικοι της Σιάν πρέπει «να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη» για να βγουν, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι τοπικές αρχές.

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν σήμερα λοκντάουν στην πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας, η οποία έχει 13 εκατομμύρια κατοίκους, εξαιτίας ενός άλματος των κρουσμάτων της Covid-19, περισσότερο από ένα μήνα πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι κάτοικοι της Σιάν πρέπει «να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη» για να βγουν, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ένα πρόσωπο σε κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει για να κάνει ψώνια «κάθε δύο ημέρες», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για να εμποδιστεί οποιαδήποτε διάδοση του ιού, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους από αύριο, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα (18:00 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Όλες οι «μη ουσιώδεις» επιχειρήσεις, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ και τα ιατρικά ιδρύματα, πήραν εντολή να κλείσουν.

Η Σιάν είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ο οποίος βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, η κινεζική πόλη Σιάν είχε υποβάλλει σε διαγνωστικά τεστ και τα 13 εκατομμύρια κατοίκους!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Η κινεζική πόλη Σιάν υποβάλλει σε διαγνωστικά τεστ 13 εκατομμύρια κατοίκους

gazzetta
gazzetta reader insider insider