Alcoa: Σταματά για 2 χρόνια την παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο αλουμινίου στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alcoa: Σταματά για 2 χρόνια την παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο αλουμινίου στην Ευρώπη
Μέρος της συμφωνίας ορίζει πως δεν θα γίνουν απολύσεις του προσωπικού του εργοστασίου στο Σαν Σιπριάν της Γαλικίας

Η διοίκηση της Alcoa αποφάσισε να αναστείλει την πρωτογενή παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο αλουμινίου της στην Ευρώπη, λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμών.

Η κίνηση έρχεται μετά από την γνωστοποίηση του «παγώματος» στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου της Alcoa στην Ευρώπη, στη Δουνκέρκη της Γαλλίας, που είχε γίνει γνωστό νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διοίκηση της Alcoa συμφώνησε με την πλειονότητα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της στο Σαν Σιπριάν της Γαλικίας για αναστολή της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου μέχρι το τέλος του 2023, ενώ το εργοστάσιο θα συνεχίζει να ασχολείται με τη δευτερογενή επεξεργασία αλουμινίου για τους κλάδους των φαρμάκων και των τροφίμων. Μέρος της συμφωνίας ορίζει πως δεν θα γίνουν απολύσεις του προσωπικού του εργοστασίου.

Παρ' ότι οι τιμές του αλουμινίου έχουν αυξηθεί άνω του 40%, το κέρδος των εταιριών παραγωγής αλουμινίου περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις που καταγράφονται στις ενεργειακές τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - Βρετανία: Καθυστερεί η επίτευξη συμφωνίας για τους δασμούς εισαγωγής στο χάλυβα και το αλουμίνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider