Επιχειρήσεις | Διεθνή
29-12-2021 | 09:33

Έλον Μασκ: Επιστρέφει στις πωλήσεις μετοχών της Tesla με επιπλέον $1 δισ.

Newsroom
Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Επιστρέφει στις πωλήσεις μετοχών της Tesla με επιπλέον $1 δισ.
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο CEO των Tesla και SpaceX Έλον Μασκ πούλησε επιπλέον 934.090 μετοχές που αντιστοιχούν σε μερίδιο αξίας περίπου 1,02 δισ. δολαρίων στην εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

O Μασκ εξάσκησε επίσης options να αγοράσει σχεδόν 1,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla στην τιμή εξάσκησης των 6,24 δολαρίων ανά μετοχή, όπως προβλέφθηκε από το πακέτο αποζημιώσεων του 2012.

Μέσω της εξάσκησης options αυτό το τρίμηνο, το μερίδιο του Μασκ στην Tesla έχει αυξηθεί από περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές σε πάνω από 177 εκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Από τις 8 Νοεμβρίου ο Μασκ επιδόθηκε σε ένα σερί αγορών, εν μέρει για να πληρώσει τις εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις από αυτά τα options. 

Οργανωμένο σχέδιο

Ο διάσημος CEO ρώτησε στο Twitter τους δεκάδες εκατομμύρια followers την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρίου εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% της Tesla. Ψήφισαν «ναι». Ωστόσο, ένα μεγάλο τμήμα των πωλήσεων που ακολούθησαν μετά τη δημοσκόπηση ήταν μέρος ενός σχεδίου που ο Μασκ οργάνωσε τον Σεπτέμβριο.

Βάσει των κανόνων, τα στελέχη εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των CEOs) μπορούν να προβούν σε αγοραπωλησίες των δικών τους μετοχών στο πλαίσιο ενός ήδη γνωστού πλάνου διαχείρισης χαρτοφυλακίου. Πρέπει να δηλώσουν εξαρχής πότε και πώς σχεδιάζουν να κινηθούν ούτως ώστε να προστατευτούν από ενδεχόμενες μελλοντικές κατηγορίες για insider trading.

Φέτος η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 54% καθιστώντας τον Μασκ τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Η περιουσία του ξεπερνά τα 275 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes. Ο πλούτος του προέρχεται από τα μερίδιά του σε Tesla και SpaceX. Δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους και δεν είχε πουλήσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Tesla μέχρι φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.