Επιχειρήσεις | Διεθνή
23-12-2021 | 10:23

Tesla: Ξανά πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση δια χειρός Έλον Μασκ

Newsroom
Μοιράσου το
Tesla: Ξανά πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση δια χειρός Έλον Μασκ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε για ακόμη μια φορά το 1 τρισ. δολάρια, μετά τη δήλωση του CEO Έλον Μασκ ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει την πώληση των μετοχών της εταιρείας. 

Η μετοχή της Tesla εκοξεύτηκε την Τετάρτη κατά 7,5% στα 1.008,87 δολάρια, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια. Από όταν υπερέβη για πρώτη φορά αυτό το επίπεδο τον Οκτώβριο, η Tesla το έχασε στις 13 Δεκεμβρίου εν μέσω μιας πτώσης που έβαλε τη μετοχή σε «bear market» για τρίτη φορά φέτος. Οι μετοχές θα παραμένουν σε bear market έως ότου ξεπεράσουν κατά 20% το πιο πρόσφατο χαμηλό τους, που σημαίνει έως ότου πιάσουν το επίπεδο των 1.079,93 δολαρίων.

Η κίνηση της μετοχής της Tesla ακολούθησε μετά τη συνέντευξη του Μασκ ο οποίος είπε ότι σταματάει να πουλά μετοχές. Ο δισεκατομμυριούχος CEΟ είχε υποσχεθεί να πουλήσει μερίδιο 10% στην Tesla, που τότε αντιστοιχούσε σε περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές. Τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο Μασκ έχει πουλήσει περίπου 13,5 εκατομμύρια για περίπου 14 δισ. δολάρια.

«Πούλησα αρκετές μετοχές για να φτάσω περίπου στο 10% συν την εξάσκηση των options», είπε ο Μασκ σε συνέντευξη στην σατηρική ιστοσελίδα The Babylon Bee.  

Συνολικά ο Μασκ έβγαλε περισσότερα από 14 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Tesla. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άσκησε επίσης δικαιώματα προαίρεσης για να αγοράσει περίπου 16,4 εκατ. δικαιώματα με περίπου 6,24 δολάρια ανά μετοχή, αυξάνοντας στην πραγματικότητα το πόσοστό του στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Οι πωλήσεις μετοχών ήρθαν μετά από μια δημοσκόπηση που ξεκίνησε στο Twitter στην οποία ρωτούσε τους followers εάν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του στην Tesla. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.