Ο Μασκ πέτυχε τον στόχο του 10% πώλησης μεριδίου στην Tesla - «Αιχμές» για υπερφορολόγηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ πέτυχε τον στόχο του 10% πώλησης μεριδίου στην Tesla - «Αιχμές» για υπερφορολόγηση
Πέτυχε το στόχο του να πουλήσει το 10% του ποσοστού που κατέχει στην Tesla, ο Έλον Μασκ επεκρίνοντας παράλληλα την πολιτεία της Καλιφορνίας για «υπερφορολόγηση». 

Πέτυχε το στόχο του να πουλήσει το 10% του ποσοστού που κατέχει στην Tesla, ο Έλον Μασκ επεκρίνοντας παράλληλα την πολιτεία της Καλιφορνίας για «υπερφορολόγηση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε πως «πούλησε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για να φτάσει περίπου στο 10% συν τα δικαιώματα που αφορούν την προαιρετική άσκηση». Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Μασκ εξάσκησε 2 εκατομμύρια περισσότερα δικαιώματα προαίρεσης και πούλησε σχεδόν 584.000 περισσότερες μετοχές της Tesla την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετοχών που πουλήθηκαν τον περασμένο μήνα σε περίπου 13,5 εκατομμύρια. Συνολικά ο Μασκ έβγαλε περισσότερα από 14 δισ. δολάρια από αυτές τις πωλήσεις μετοχών. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άσκησε επίσης δικαιώματα προαίρεσης για να αγοράσει περίπου 16,4 εκατ. δικαιώματα με περίπου 6,24 δολάρια ανά μετοχή, αυξάνοντας στην πραγματικότητα το πόσοστό του στην Tesla.

Οι πωλήσεις μετοχών ήρθαν μετά από μια δημοσκόπηση που ξεκίνησε στο Twitter στην οποία ρωτούσε τους followers εάν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του στην Tesla. Η μετοχή της εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχει εκτοξευτεί πάνω από 2.300% την τελευταία 5ετία και η κεφαλαιοποίησή της έχει ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια.

Βαριά φορολογία

Ο Μασκ έγραψε επίσης στο Twitter το βράδυ της Κυριακής ότι θα πληρώσει πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος. Παράλληλα, ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά προς κορυφαίους Δημοκρατικούς τις τελευταίες εβδομάδες που του ζήτησαν να πληρώσει περισσότερους φόρους. «Η Καλιφόρνια ήταν η χώρα των ευκαιριών και τώρα… γίνεται όλο και περισσότερο η χώρα της υπερβολικής ρύθμισης, της υπερδικονομίας, της υπερφορολόγησης», είπε ο ίδιος στο Babylon Bee.

Φέτος, ο Μασκ μετέφερε την κατοικία του και τα κεντρικά γραφεία της Tesla από την Καλιφόρνια στο Τέξας, το οποίο έχει σημαντικά χαμηλότερους φόρους, τη στιγμή που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg, με περιουσία περίπου 245 δισ. δολαρίων — σχεδόν 89 δισ. δολάρια μόνο φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider