Rio Tinto: Εξαγοράζει το project Rincon για εξόρυξη λιθίου στην Αργεντινή έναντι 825 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rio Tinto: Εξαγοράζει το project Rincon για εξόρυξη λιθίου στην Αργεντινή έναντι 825 εκατ. δολαρίων
Στην ανακοίνωση της εξαγοράς του project Rincon στην Αργεντινή, το οποίο αγορά την εξόρυξη λιθίου, έναντι 825 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο κολοσσός του κλάδου των εξορύξεων Rio Tinto.

Στην ανακοίνωση της εξαγοράς του project Rincon στην Αργεντινή, το οποίο αγορά την εξόρυξη λιθίου, έναντι 825 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο κολοσσός του κλάδου των εξορύξεων Rio Tinto, σύμφωνα με ανακοίνωση της αγγλο-αυστραλιανής εταιρείας, σε μία προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του τομέα της κατασκευής μπαταριών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εξαγορά του project Rincon έρχεται σε μια εποχή που το λίθιο έχει μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως ως βασικό συστατικό στις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ένα άλλο προϊόν εξόρυξης, το βορικό, χρησιμοποιείται σε ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες.

«Το project Rincon έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την προμήθεια ανθρακικού λιθίου, γεγονός που θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που προσφέρει η αυξανόμενη ζήτηση λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο CEO της Rio Tinto, Jakob Stausholm.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Rio Tinto, το project Rincon θα αγοραστεί από την Rincon Mining, η οποία ανήκει σε κεφάλαια που διαχειρίζονται ο όμιλος Sentient Equity Partners.

Τέλος, σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούλιο η αγγλο-αυστραλιανή εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει το ποσό των 2,4 δισ. δολαρίων σε μία νέα μονάδα εξόρυξης λιθίου στη Σερβία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider