Σε νέο χαμηλό οι μετοχές της Evergrande - Σε αναστολή οι μετοχές της Kaisa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο χαμηλό οι μετοχές της Evergrande - Σε αναστολή οι μετοχές της Kaisa
Επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον κατασκευαστικό κλάδο της Κίνας.

Τελευταία ενημέρωση 11:25

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρέθηκαν οι μετοχές της Kaisa στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη, για δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον κατασκευαστικό κλάδο της Κίνας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Kaisa φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αποπληρώσει τους τόκους ύψους 400 εκατ. δολαρίων η προθεσμία για τους οποίους έληξε την Τρίτη, με τους επενδυτές στους οποίους οφείλονται τα χρήματα να μην έχουν λάβει ενημέρωση για το πότε θα εξοφληθούν.

Δεν υπήρξε άμεσα επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους που ανεστάλη η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει στα τέλη Νοεμβρίου πως θα αναδιαρθρώσει το χρέος της σε επενδυτές εκτός Κίνας μέχρι τον Δεκέμβριο, προσφέροντας νέες ομολογίες στους επενδυτές ύψους 380 εκατ. δολαρίων με ημερομηνία λήξης το 2023. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η Kaisa απέτυχε να κλείσει τη σχετική συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Σε νέο χαμηλό οι μετοχές της Evergrande

Έως και 6% έφτασε να χάνει σήμερα, η μετοχή της Evergrande στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της διαπραγμάτευσης της στο Hang Seng, το Νοέμβριο του 2009. Μόνο μέσα στο Δεκέμβριο του 2021, η μετοχή της κινεζικής εταιρείας έχει υποχωρήσει 20%.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Κίνας, η Evergrande, προχώρησε στην πρώτη αθέτηση οικονομικής υποχρέωσης της εταιρείας προς τους κατόχους ομολόγων καθώς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας παρήλθε η περίοδος χάριτος 30 ημερών που είχε στην διάθεσή της ώστε να καταβάλει τόκους 82,5 εκατ. δολαρίων που αφορούν σε ομόλογο που διαπραγματεύεται εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Αθέτησε πληρωμή 82,5 εκατ. δολαρίων - Κίνδυνος «cross-default» σε ομόλογα 19 δισ. δολαρίων

Μετά την Evergrande, αγχώνει και η Kaisa η οποία ανακοίνωσε σχέδιο αποπληρωμής επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider