Μπλόκο των βρετανικών αρχών στην Meta - Σύσταση για πώληση της Giphy

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλόκο των βρετανικών αρχών στην Meta - Σύσταση για πώληση της Giphy
Σύμφωνα με την CMA, η συμφωνία του Facebook για την εξαγορά της Giphy θα έβλαπτε τους χρήστες των social media και τους διαφημιστές στη χώρα.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, έλαβε οδηγίες από τη αρχή ανταγωνισμού και αγορών της Βρετανίας (CMA) για να προχωρήσει στην πώληση της πλατφόρμας Giphy.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της βρετανικής αρχής προς την Meta, η συμφωνία του Facebook για την εξαγορά της Giphy θα έβλαπτε τους χρήστες των social media και τους διαφημιστές στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ είχε συμφωνήσει για την εξαγορά της Giphy έναντι 400 εκατ. δολαρίων προκειμένου να εντάξει την πλατφόρμα στο Instagram.

Η CMA υποστηρίζει πως η απόκτηση της Giphy από το Facebook θα μείωνε τον ανταγωνισμό στα social media της Βρετανίας, απαγορεύοντας ή περιορίζοντας την πρόσβαση άλλων πλατφορμών στα gifs της Giphy.

Σημειώνεται πως τα social media της Meta (Facebook, WhatsApp και Instagram) λαμβάνουν το 73% της κίνησης των χρηστών social media στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος της Meta ανέφερε στο Reuters πως «διαφωνούμε με την απόφαση της CMA και εξετάζουμε όλους τους τρόπους που έχουμε για να κινηθούμε εναντίον της όπως της προσφυγής για την ακύρωση της απόφασης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων στο Facebook για την υπόθεση εξαγοράς της Giphy

gazzetta
gazzetta reader insider insider