Τράπεζες
25-11-2021 | 16:35

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μέλος του European Business Angels Network

Newsroom
Μοιράσου το
Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μέλος του European Business Angels Network
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ως νέο πλήρες μέλος του European Business Angels Network (EBAN), συμμετέχει από φέτος η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά, τη σημασία που δίνει στη δημιουργία διεθνών εποικοδομητικών συνεργασιών, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, προσθέτοντας πως το European Business Angels Network (EBAN) είναι το κορυφαίο δίκτυο επενδυτών πρώιμου σταδίου στην Ευρώπη, το οποίο:

•    Συνδέει και υποστηρίζει επιχειρηματικούς αγγέλους, επενδυτές πρώιμου σταδίου, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 150 μέλη σε περισσότερες από 50 χώρες έως σήμερα. 

•    Προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών με στόχο την οικοδόμηση της κοινότητας σε διάφορες περιοχές και τομείς.

Η νέα αυτή συνεργασία της Hellenic Development Bank, αναφέρει η τράπεζα, εντάσσεται στην δέσμευση και μακρόπνοη στρατηγική της, για συνεχή στήριξη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των νεοφυών καινοτομικών επιχειρήσεων, με συμπληρωματικές υπηρεσίες που έρχονται να προστεθούν στα υφιστάμενα χρηματοδοτικά προϊόντα, έτσι ώστε η Ελληνική επιχειρηματικότητα να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονη και -κυρίως- ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB καταλήγει πως διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση των συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων με διεθνή οικοσυστήματα και δίκτυα χρηματοδοτών, προκειμένου να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά σχήματα, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking.

Όπως δήλωσε και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα Αθηνά Χατζηπέτρου 

•    «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτούνται δυναμικές πρωτοβουλίες και στοχευμένες συνεργασίες. Για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι σημαντικό και ιδιαίτερα εποικοδομητικό να γίνεται ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, παρέχοντας όμως συγχρόνως στις ελληνικές επιχειρήσεις πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια για την χρηματοδότηση όλων των παραγωγικών δομών της ελληνικής οικονομίας».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.