Η Dyson κόβει δεσμούς με την ΑΤΑ για τις εργασιακές της συνθήκες και στέλνει τη μετοχή της στο -30%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Dyson κόβει δεσμούς με την ΑΤΑ για τις εργασιακές της συνθήκες και στέλνει τη μετοχή της στο -30%
Η ΑΤΑ φέρεται να υποβάλλει μετανάστες σε καταναγκαστική εργασία και σε κακές συνθήκες διαβίωσης.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών συσκευών προηγμένης τεχνολογίας Dyson αποκάλυψε στο Reuters ότι κόβει δεσμούς με τον προμηθευτή της ATA IMS μετά από έλεγχο στις εργασιακές πρακτικές της μαλαισιανής εταιρείας, υποχρεώνοντας σε βουτιά τη μετοχή της ΑΤΑ.

Η ΑΤΑ, που ήδη ελέγχεται από τις ΗΠΑ για καταναγκαστική εργασία, επιβεβαίωσε ότι η Dyson τερμάτισε τα συμβόλαιά της και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προμηθευτή της για τα ευρύματα του ελέγχου.

Η μετοχή της ΑΤΑ, η οποία φτιάχνει ανταλλακτικά για τις ηλεκτρικές σκούπες και τους καθαριστές αέρα της Dyson, κατρακύλησε 30% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 μετά το δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με την ΑΤΑ, σχεδόν το 80% των εσόδων της προέρχεται από την Dyson.

Η λήξη της συνεργασίας είναι επίσης ένα σοβαρό πλήγμα για την Μαλαισία, έναν μεγάλο κόμβο μεταποίησης ηλεκτρονικών ειδών που φέτος έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών εξαιτίας των ισχυρισμών πως μετανάστες υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία και κακές συνθήκες διαβίωσης.

Η Dyson, που ελέγχεται από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο James Dyson, είπε ότι έλαβε τα αποτελέσματα του ελέγχου για τις εργασιακές συνθήκες στην ΑΤΑ στις αρχές Οκτωβρίου. Τον Σεπτέμβριο έμαθε για τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη μέσα από ένα εργοστάσιο της ΑΤΑ και ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο τον έλεγχο της ορθότητας των ισχυρισμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider