Αποχωρεί η SG Digital από την Ελλάδα;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί η SG Digital από την Ελλάδα;
Γνώστες της αγοράς εργασίας, υποστηρίζουν ότι υπό το πρίσμα της αποχώρησης της SG Digital, ξεκίνησε ήδη η μετακίνηση μέρους του προσωπικού της σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Ενημέρωση: 26/11 16:00

Δυσοίωνο είναι το μέλλον στην Ελλάδα κορυφαίας διεθνούς εταιρείας τεχνολογίας που ειδικεύεται στην παροχή λογισμικού και πλατφόρμας σε εταιρείες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για την SG Digital της οποίας η «μαμά» εταιρεία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φέρεται να έχει αποφασίσει να μεταφέρει το τεχνολογικό hub που έχει στην Αθήνα, σε άλλη χώρα που διατηρεί γραφεία και developers.

Επισημαίνεται ότι, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία, ανακοίνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου την πώληση του τμήματος Αθλητικού Στοιχηματισμού, OpenBet έναντι του ποσού των 1,2 δις δολαρίων στην επίσης αμερικανικών συμφερόντων εταιρία και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Endeavor. Σημειώνεται ότι η Endeavor μέσω της θυγατρικής της IMG Arena διαχειρίζεται δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων (όπως της Euroleague Basketball κ.α)

Tούτων δοθέντων έχουν προκληθεί έντονοι κλυδωνισμοί στο προσωπικό SG Digital στην Ελλάδα. Υπογραμμίζεται ότι στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα απασχολούνται πάνω από 400 υπάλληλοι, στην πλειοψηφία τους προγραμματιστές πληροφορικής.

Μάλιστα, γνώστες της αγοράς εργασίας, υποστηρίζουν ότι υπό το πρίσμα της αποχώρησης της SG Digital, ξεκίνησε ήδη η μετακίνηση μέρους του προσωπικού της σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου, ήτοι σε εταιρείες που συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να επενδύουν σε τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό με μεγάλους ρυθμούς.

Η απάντηση της SG Digital

“Athens remains a core hub for SG Digital’s engineering operations. We continue to invest heavily in the region and currently have around 30 vacancies available, including open back-end and front-end engineers, which we are actively recruiting for.

“SG Digital’s commitment to the region is also illustrated by its Gold Sponsor status at the upcoming Developers Day by Kariera.gr, where we look forward to meeting new candidates and presenting job opportunities.

“Any suggestion that SG Digital intends to close its Athens hub is without foundation and in fact, we are currently looking for new and increased office space in the region.”

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider