Επίσημα το αίτημα της Ryanair για διαγραφή από το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημα το αίτημα της Ryanair για διαγραφή από το χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η αεροπορική εταιρεία ζητά τελευταία μέρα συναλλαγής του τίτλου στα ταμπλό του Λονδίνου να είναι η Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Η Ryanair κατέθεσε επίσημα το αίτημα της για διαγραφή της μετοχής της από το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ryanair ζητά να αποσυρθεί η μετοχή από την βρετανική αγορά στις 20 Δεκεμβρίου, με την τελευταία μέρα συναλλαγής του τίτλου στα ταμπλό του Λονδίνου να είναι η Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Η κίνηση είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο από τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας, με την Rynair να υποστηρίζει πως η αποχώρηση της από το LSE αποδίδεται στη σημαντική πτώση του όγκου των μετοχών λόγω των επιπτώσεων του Brexit.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η Ryanair απαγόρευσε σε πολίτες τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αγοράζουν τις κοινές μετοχές του και περιόρισε τα δικαιώματα ψήφου των κατόχων τους. Τον Σεπτέμβριο, ανάγκασε σε πώληση 1 εκατομμυρίου μετοχών που αγόρασε μετά τη διάλυση, και ήταν εκτός συμμόρφωσης με τους κανόνες ιδιοκτησίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μάζεμα» απωλειών και αύξηση εσόδων από την Ryanair - Προς αποχώρηση από το χρηματιστήριο του Λονδίνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider