Ελλάδα
15-11-2021 | 13:17

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα παιδικά ενδύματα και υποδήματα

Newsroom
Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Πρόταση για μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα παιδικά ενδύματα και υποδήματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Να ενταχθούν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% τα βρεφικά παιδικά ενδύματα και υποδήματα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη και ενθάρρυνση των νέων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ζητούν από κοινού οι εκπρόσωποι των σχετικών παραγωγικών φορέων.

Ειδικότερα, το παραπάνω αίτημα κατέθεσαν με κοινή τους επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, οι Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) και Επιχειρήσεων Βιοτεχνών- Βιομηχάνων Υποδημάτων και Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ).

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι «ένα τέτοιο μέτρο κοινωνικής πολιτικής θα εξασφαλίσει ισχυρή και με ουσιαστικό τρόπο στήριξη των νέων νοικοκυριών και θα είναι πολύ σοβαρό μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα κίνητρο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι θα αποτελέσει τόνωση για την αγορά παιδικών προϊόντων και θα συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη όλης της αλυσίδας παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλειστά τα καταστήματα εστίασης την Τρίτη 16/11 - Κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων

Μήνυμα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου