Η Wolt εξαγοράζεται από την DoorDash σε ένα deal 7 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Wolt εξαγοράζεται από την DoorDash σε ένα deal 7 δισ. ευρώ
Στην εξαγορά της εταιρείας delivery Wolt προχωρά ο κολοσσός του on-demand delivery  DoorDash, αντί 7 δισ. ευρώ -σε μια συμφωνία που θα γίνει μόνο σε μετοχές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:47

Στην εξαγορά της εταιρείας delivery Wolt προχωρά ο κολοσσός του on-demand delivery DoorDash, αντί 7 δισ. ευρώ -σε μια συμφωνία που θα γίνει μόνο σε μετοχές.

Μιλώντας για την εξαγορά, ο Tony Xu, συνιδρυτής και CEO της DoorDash ανέφερε σε δήλωσή του ότι η κίνηση «θα επιταχύνει την ανάπτυξη του προϊόντος μας, στρέφοντας την προσοχή σε κάθε μία από τις αγορές μας και βελτιώνοντας την αξία που προσφέρουμε στους πελάτες, τους εμπόρους καθώς και τους Dashers και τους διανομείς σε όλο τον κόσμο».

Η μετοχή της DoorDash αντιδρά με κέρδη άνω του 14%.

Η Wolt, με έδρα τη Φινλανδία, ιδρύθηκε το 2014 από τον Miki Kuusi, ο οποίος, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα διοικεί την DoorDash International και θα αναφέρεται στον Xu. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους σε 23 χώρες και η τεχνολογία της επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν και να παραλαμβάνουν εύκολα φαγφητό μέσω της πλατφόρμας της.

Μέχρι σήμερα, η Wolt έχει αντλήσει 850 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το προφίλ της εταιρείας στο Crunchbase. Ο πιο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης ήταν $530 εκατ. τον Ιανουάριο, με επικεφαλής την Iconiq Growth και με συμμετοχή των Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider