Covestro: Αναβάθμισε για τρίτη φορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Covestro: Αναβάθμισε για τρίτη φορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους
Στην τρίτη κατά σειρά αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους προχώρησε την Δευτέρα η γερμανική εταιρεία Covestro, καθώς η βιομηχανία κατασκευής χημικών εκτιμά πως η αυξημένη ζήτηση θα αποτυπωθεί και στην κερδοφορία της για το 2021.

Στην τρίτη κατά σειρά αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους προχώρησε την Δευτέρα η γερμανική εταιρεία Covestro, καθώς η βιομηχανία κατασκευής χημικών εκτιμά πως η αυξημένη ζήτηση θα αποτυπωθεί και στην κερδοφορία της για το 2021.

Πιο αναλυτικά, η Covestro εκτιμά πως η απόδοση του απασχολούμενου κεφαλαίου της θα ενισχυθεί κατά 19%-21%, την στιγμή που οι προηγούμενες προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 16%-20%, ενώ αναμένει πως τα EBITDA για το 2021 θα ανέλθουν στα 3 με 3,2 δισ. ευρώ. Οι προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας τοποθετούσε τα EBITDA στα 2,7 με 3,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Covestro είδε τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο να ενισχύονται κατά 89%, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αύξηση που εν πολλοίς οφείλεται στην άνοδο των τιμών που προκάλεσε η αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω των ενεργειακών τιμών.

Ωστόσο, η Covestro προχώρησε στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της εταιρείας στο 10-12% από 10-15% που ήταν προηγουμένως, καθώς πλέον εκτιμά ότι περιορισμένη διαθεσιμότητα των προϊόντων της θα αποτυπωθεί στις επιδόσεις του ομίλου στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής χημικών Covestro, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη το 2021 για τρίτη φορά και ήταν αισιόδοξη για τις προοπτικές του επομένου έτους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήταν σαφές εάν θα συνεχιστεί η ώθηση από τις υψηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider