Διεθνή
08-11-2021 | 10:53

SoftBank: Εμφάνισε ζημιές για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο

Newsroom
Μοιράσου το
SoftBank: Εμφάνισε ζημιές για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρώτη ζημία τριμήνου σε διάστημα ενάμιση έτους εμφάνισε ο όμιλος SoftBank μετά και την επίδραση που είχε στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο η επιβολή αυστηρότερων κανονισμών στις επιχειρήσεις τεχνολογίας από την Κίνα. 

Ο ιαπωνικός κολοσσός, που είναι γνωστός για το Vision Fund των 100 δισ. δολαρίων αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες κινεζικών startups, κατέγραψε ζημιές 398 δισ. γεν (3,5 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Είναι μια περίοδος έντονης δοκιμασίας για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας της Κίνας», δήλωσε ο CEO της SoftBank, Masayoshi Son. «Βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση μιας καταιγίδας». Πρόσθεσε ότι παραμένει αισιόδοξος για τις επενδύσεις της εταιρείας του.

Ο Son είπε πως η εταιρεία τα πήγε ακόμη χειρότερα στο τρίμηνο με βάση τον προτιμώμενό του δείκτη απόδοσης, την καθαρή αξία παγίων. Τα καθαρά πάγια της Softbak συρρικνώθηκαν κατά περισσότερο από 50 δισ. δολάρια, στα 184 δισ. δολάρια.

Πέραν των ζητημάτων στην Κίνα, ένας άλλος μεγάλος παράγοντας για την καταγραφή ζημίας ήταν η πτώση της τιμής της μετοχής του νοτιοκορεάτικου κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Coupang στον οποίο έχει επενδύσει το Vision Fund.

Η SoftBank θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 1 τρισ. γεν (περίπου 8,8 δισ. δολάρια), με στόχο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ενός ενός έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.