Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους
Εφαρμογή ισχύος για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας, με άμεση εφαρμογή από αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, θα έχουν εφαρμογή ισχύος για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Τι περιλαμβάνει:

- Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και στις εκκλησίες, με δικό τους κόστος.

- Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, μικτούς χώρους διασκέδασης, καθώς και κομμωτήρια. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φαρμακεία, εκκλησίες.

Υποχρεωτική θα είναι επίδειξη μοριακού ή rapid τεστ για την είσοδο σε:

  • εμπορικά κέντρα και καταστήματα
  • κομμωτήρια
  • τράπεζες
  • μεικτούς χώρους διασκέδασης (πχ: ο εξωτερικός χώρος ενός καφέ)

Δεν θα απαιτείται επίδειξη pcr (μοριακού) ή rapid τεστ για την είσοδο σε καταστήματα τροφίμων (super market) φαρμακεία θρησκευτικούς χώρους, για τους οποίους ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Ιερά Σύνοδο οι πιστοί να υποβάλλονται σε εργαστηριακά τεστ.

Παράλληλα:

  • Ανήλικοι: Για παιδιά και εφήβους έως και 17 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self test
  • Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Με αρνητικό Rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα
  • Ανεμβολίαστοι καταναλωτές: Με αρνητικό Rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων
  • Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν
  • Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες: Με αρνητικό Rapid test ή PCR

Αυξάνονται τα πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας. Για τα καταστήματα τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολής λειτουργίας.

Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι έμποροι ζητούν επίσπευση της δημοσίευσης της απόφασης για τα νέα μέτρα

Οικονόμου: Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει – Τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider