Ford: Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την έλλειψη τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την έλλειψη τσιπ
Ford
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε την Τετάρτη πωλήσεις 175.918 νέων οχημάτων τον Οκτώβριο, μειωμένες κατά 4% από πέρυσι, αλλά πολύ μικρότερες απώλειες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Οι πωλήσεις οχημάτων της Ford στις ΗΠΑ έδειξαν θετικά σημάδια ανάκαμψης από τη συνεχιζόμενη έλλειψη τσιπ που προκάλεσε «καταστροφή» στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εφέτος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε την Τετάρτη πωλήσεις 175.918 νέων οχημάτων τον Οκτώβριο, μειωμένες κατά 4% από πέρυσι, αλλά πολύ μικρότερες απώλειες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Οι πωλήσεις σηματοδοτούν τις καλύτερες πωλήσεις της Ford σε μέγεθος από τον Απρίλιο και την πρώτη φορά από τον Μάιο που η εταιρεία δεν έχει αναφέρει διψήφια μηνιαία απώλεια σε σύγκριση με το 2020.

«Μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ford αυξήθηκαν κατά 10,7%. Με περιορισμένα αποθέματα και ρεκόρ επιστροφών το β’ τρίμηνο, συνεργαζόμαστε στενά με τους αντιπροσώπους μας για τη συγκέντρωση παραγγελιών λιανικής, οι οποίες έχουν αυξηθεί 16 φορές σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε ο Άντριου Φρικ, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Ford στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ακόμα, η Ford είπε ότι τα αποθέματα οχημάτων, τα οποία ήταν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ λόγω της έλλειψης τσιπ, αυξήθηκαν κατά 7.000 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε 243.000 αυτοκίνητα και φορτηγά.

Οι πωλήσεις της Ford τον περασμένο μήνα ξεπέρασαν τον μέσο όρο της βιομηχανίας, σύμφωνα με την Cox Automotive. Η εταιρεία έρευνας στον κλάδο των αυτοκινήτων την Τετάρτη εκτίμησε ότι οι πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 21% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό είναι καλύτερο από την αρχική πρόβλεψη της Cox για πτώση 30%.

«Η αγορά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολύ χαμηλά αποθέματα και αντίστοιχα χαμηλά κίνητρα, αλλά τα χειρότερα είναι πιθανότατα πίσω μας», ανέφερε η Cox σε μια ανακοίνωση.

Η Ford είναι μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που αναφέρουν μηνιαίες νέες πωλήσεις οχημάτων. Άλλες, όπως η General Motors και η Stellantis (πρώην Fiat Chrysler) αναφέρουν μόνο τριμηνιαίες πωλήσεις.

Οι πωλήσεις της Ford τον Οκτώβριο έρχονται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ξεπέρασε σχεδόν εις διπλούν τις προσδοκίες της Wall Street για τα αποτελέσματα της στο γ’ τρίμηνο και αύξησε το προσαρμοσμένο guidance για ολόκληρο το έτος μεταξύ 10,5 και 11,5 δισ. δολαρίων, από 9 έως 10 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η Ford δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη όσον αφορά την προμήθεια τσιπ. Ο CFO Τζον Λόλερ την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι η έλλειψη τσιπ θα συνεχιστεί το επόμενο έτος και ενδεχομένως, σε πολύ μικρότερο βαθμό, το 2023.

Ο Λολερ είπε ότι η Ford αναμένει αύξηση 10% στους όγκους οχημάτων χονδρικής το 2022 σε σύγκριση με φέτος, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να επηρεάζει την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider