Ελλάδα
02-11-2021 | 15:35

ΜΕΒΓΑΛ: Γυναίκες το 40% των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας

Newsroom
Μοιράσου το
ΜΕΒΓΑΛ: Γυναίκες το 40% των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Γυναίκες είναι τέσσερα στα δέκα (ποσοστό 40%) διευθυντικά στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, όπως τόνισε η πρόεδρός της, Μαίρη Χατζάκου, με αφορμή τη βράβευσή της στο πλαίσιο των «Βραβείων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Ομίλου ZITA, της ICAP και της οικονομικής εφημερίδας DEAL.

Κατά την κα Χατζάκου, που έλαβε χρυσό βραβείο εξαγωγών, είναι σημαντικό ο ρόλος των γυναικών να τιμάται και να αναγνωρίζεται. Η ΜΕΒΓΑΛ υιοθετεί έμπρακτα αυτή την πεποίθηση, με το υψηλό ποσοστό εκπροσώπησης γυναικών στις διευθυντικές της θέσεις. Σημαντικό χαρακτήρισε η κα Χατζάκου και το να υπάρχουν εταιρείες που κάνουν γνωστά στο εξωτερικό τα ελληνικά προϊόντα, υπενθυμίζοντας πως σήμερα οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ αγγίζουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών της και πως πολλά από τα προϊόντα της έχουν κερδίσει βραβεία και διακρίσεις γεύσης, ποιότητας, καινοτομίας από έγκυρους και αναγνωρισμένους διεθνείς φορείς.

Η ΜΕΒΓΑΛ ξεκίνησε την εκτός των ελληνικών συνόρων δραστηριότητά της το 1985, συνεργαζόμενη αρχικά με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό και εισήγαγαν ελληνικά προϊόντα.

«Σταδιακά, η ποιότητα, οι αυθεντικές γεύσεις και η υψηλή διατροφική αξία των γαλακτοκομικών ΜΕΒΓΑΛ κίνησαν το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού και αποτέλεσαν το διαβατήριο για μια θέση στα ράφια των καταστημάτων σε 36 χώρες» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή τη βράβευση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, με στόχο την επιβράβευση γυναικών που έχουν καταξιωθεί στον τομέα τους και λειτουργούν επιδραστικά τόσο στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού και του επιστημονικού τοπίου στην Ελλάδα, όσο και στην εφαρμογή πρακτικών, που εναρμονίζονται με τη βιώσιμη και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.