Επιστροφή στα κέρδη για την Marathon Petroleum στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για την Marathon Petroleum στο γ' τρίμηνο
Ολική επαναφορά για την Marathon Petroleum Corp. στο τρίτο τρίμηνο του 2021, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ επωφελήθηκε σημαντικά τόσο από την άνοδο των τιμών του αργού όσο και από την ανάκαμψη της ζήτησης για «μαύρο χρυσό».

Ολική επαναφορά για την Marathon Petroleum Corp. στο τρίτο τρίμηνο του 2021, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στις ΗΠΑ επωφελήθηκε σημαντικά τόσο από την άνοδο των τιμών του αργού όσο και από την ανάκαμψη της ζήτησης για «μαύρο χρυσό».

Αναλυτικότερα, η Marathon Petroleum ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου ανήλθαν στα 464 εκατ. δολάρια ή στα 0,73 δολάρια/μετοχή, την στιγμή που στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 είχε καταγράψει ζημιά 649 εκατ. δολαρίων ή 1 δολαρίου/μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία διύλισης με έδρα το Οχάιο ανέφερε πως επεξεργάστηκε συνολικά 2,8 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση, όγκος αυξημένος σε σχέση με τα 2,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, τόσο η Marathon Petroleum όσο και άλλες εταιρείες διύλισης στις ΗΠΑ είδαν τις επιδόσεις τους κατά το τρίτο τρίμηνο να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς η κατανάλωση βενζίνης επανήλθε κοντά στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider