Skoda: Θα παραδώσει 250.000 λιγότερα οχήματα λόγω των ελλείψεων τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Skoda: Θα παραδώσει 250.000 λιγότερα οχήματα λόγω των ελλείψεων τσιπ
Περίπου 250.000 λιγότερα οχήματα θα παραδόσει το 2021 η Skoda Auto, καθώς οι ελλείψεις τσιπ με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως εξακολουθεί να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην αγορά.

Περίπου 250.000 λιγότερα οχήματα θα παραδώσει το 2021 η Skoda Auto, καθώς οι ελλείψεις τσιπ με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως εξακολουθεί να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην αγορά.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Skoda Auto, η οποία ανήκει στην γερμανική Volkswagen, οι ελλείψεις των ημιαγωγών αναμένεται να μειωθούν κατά τοπ τρέχον τρίμηνο, ενώ η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά ως το δεύτερο μισό του 2022.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, χθες Κυριακή οι μονάδες της Skoda που είχαν αναγκαστεί να αναστείλουν την λειτουργία τους για διάστημα δύο εβδομάδων λόγω των ελλείψεων σε τσιπ, ξεκίνησαν από χθες την παραγωγή οχημάτων, σε μία προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να ανταποκριθούν στην ζήτηση των καταναλωτών για νέα οχήματα.

«Για το τρέχον έτος εκτιμούμε πως θα παράξουμε περίπου 250.000 λιγότερα οχήματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας, κυρίως εξαιτίας των ελλείψεων τσιπ κι άλλων εξαρτημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνοντας παράλληλα πως η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, η Skoda ανέφερε πως οι ελλείψεις σε τσιπ επηρέασαν σημαντικά της επιδόσεις της εταιρείας κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ τονίζεται πως η επανεκκίνηση της παραγωγής στις μονάδες της Τσεχίας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα «πιάσει» τους στόχους που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο CEO της Skoda, Τόμας Σέφερε, η εταιρεία παρέδωσε συνολικά 700.700 οχήματα στο πρώτο εννιάμηνο του έτους, με τις παραδόσεις να καταγράφουν μείωση 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε έσοδα 13,3 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 10,7% σε σχέση με το πρώτο εννιάμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volkswagen: Οι ελλείψεις τσιπ θα συνεχιστούν και μέσα στο 2022

Στην κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ προσανατολίζεται η Micron

Αυξημένα τα κέρδη της Daimler στο γ' τρίμηνο - Πλήγμα στα έσοδα από τους ημιαγωγούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider