Skoda Auto: Η έλλειψη τσιπ φέρνει διακοπή της παραγωγής για δύο εβδομάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Skoda Auto: Η έλλειψη τσιπ φέρνει διακοπή της παραγωγής για δύο εβδομάδες
Την διακοπή της παραγωγής οχημάτων για διάστημα δύο εβδομάδων ανακοίνωσε την Δευτέρα η Skoda Auto, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών και άλλων ανταλλακτικών καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των μονάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την διακοπή της παραγωγής νέων οχημάτων για διάστημα δύο εβδομάδων ανακοίνωσε την Δευτέρα η Skoda Auto, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών και άλλων ανταλλακτικών καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των μονάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η Skoda Auto -θυγατρική της γερμανικής Volkswagen- προσδοκά να αξιοποιήσει το «πάγωμα» της παραγωγής νέων οχημάτων ώστε να ολοκληρώσει την κατασκευή 10.000 οχημάτων που παραμένουν ημιτελή, γεγονός που σημαίνει πως μόνο μία γραμμή παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παραμείνει σε λειτουργία.

«Η Skoda Auto αντιμετωπίζει δυσκολίες με την έλλειψη σημαντικών εξαρτημάτων, γεγονός που την υποχρέωσαν να περιορίσει σημαντικά την παραγωγή κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων», τόνισε ο Τόμας Κότερα, εκπρόσωπος της εταιρείας στην Τσεχία, όπου η Skoda διατηρεί μεγάλο τμήμα της παραγωγής της, απασχολώντας περισσότερους από 180.000 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως στις αρχές Οκτωβρίου, η Skoda Auto είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μειώσει δραστικά ή ακόμη και να διακόψει την παραγωγή της ως το τέλος του έτους, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «κρίση των ημιαγωγών» οδηγεί σε αναβολή την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Ford και GM μειώνουν την παραγωγή οχημάτων λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

Stellantis: Η κρίση των ημιαγωγών πλήττει την παραγωγή και στις μονάδες της Ιταλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider