Επιτυχημένο χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Volvo στην Στοκχόλμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτυχημένο χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Volvo στην Στοκχόλμη
Volvo XC60 Recharge T8
Κερδισμένη βγαίνει η Volvo Car στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο αντλώντας 20 δισ. κορώνες (2,3 δισ. δολ.) στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Κερδισμένη βγαίνει η Volvo Car στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο αντλώντας 20 δισ. κορώνες (2,3 δισ. δολ.) στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς, καθώς οι επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο επιτυχημένο turnaround της εταιρείας αλλά και στην υπόσχεση για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Η μετοχή βρέθηκε να ενισχύεται έως και 22% στις 63 κορώνες στη Στοκχόλμη, πάνω από την τιμή εισαγωγής των 53 κορώνων. Η IPO αποτιμά την εταιρεία, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Zhejiang Geely Holding Group στα 158 δισ. κορώνες.

Το επιτυχημένο ντεμπούτο ακολουθεί την κίνηση της Volvo Cars να μειώσει το μέγεθος της προσφοράς της κατά 1/5 και να την τιμολογήσει στο κάτω όριο του αρχικού εύρους τιμολόγησης μετά την αντίδραση των επενδυτών στην προοπτική η Geely να έχει τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου. Τελικά η κινεζική εταιρεία συμφώνησε να περιορίσει την επιρροή της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider