H Shell αναμένει αύξηση των ταμειακών της ροών εξαιτίας των αυξήσεων σε φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Shell αναμένει αύξηση των ταμειακών της ροών εξαιτίας των αυξήσεων σε φυσικό αέριο
Σημαντική αύξηση στις ταμειακές της ροές κατά το γ' τρίμηνο του έτους αναμένει ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά.

Σημαντική αύξηση στις ταμειακές της ροές κατά το γ' τρίμηνο του έτους αναμένει ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά.

Πιο αναλυτικά, σε μία επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, η Shell ανέφερε πως οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις εξόρυξης της εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικό από το πέρασμα του τυφώνα Άιντα αναμένεται να μειώσουν τα κέρδη της κατά 400 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας έχουν σημειώσει άνοδο σε όλο τον κόσμο καθώς οι περιορισμένες προμήθειες αερίου δεν αρκούν για να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση από οικονομίες που ανακάμπτουν από την πανδημία.

Σημειώνεται παράλληλα πως η Shell αποτελεί τον μεγαλύτερο πωλητή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) παγκοσμίως, καλύπτοντας το 20% της παγκόσμιας ζήτησης, αν και οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας προβλημάτων στην παραγωγή.

Για το γ' τρίμηνο, η Shell αναμένει πως η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 7,5 εκατ. τόνων, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, γεγονός που οφείλεται κυρίως σε εργασίες συντήρησης των υποδομών της, ενώ η αγγλο-ολλανδική εταιρεία αναμένει πως οι ταμειακές ροές στον βραχίονα του υγροποιημένου αερίου θα επηρεαστούν σημαντικά εξαιτίας του γενικότερου κλίματος στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Οι τιμές του φυσικού αερίου θα αποσταθεροποιήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία

Βρετανία: Αύξηση 500% για τις τιμές φυσικού αερίου εντός του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider