Ελβετία: Απορρίφθηκε προσφυγή της Google για ανάθεση σύμβασης cloud σε ανταγωνιστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Απορρίφθηκε προσφυγή της Google για ανάθεση σύμβασης cloud σε ανταγωνιστές
Στην απόρριψη ένστασης εκ μέρους της Google, η οποία ζητούσε την αναίρεση της ανάθεσης έργου για την δημιουργία υπολογιστικού νέφους (cloud) αξίας 119 εκατ. δολαρίων σε ανταγωνίστριες εταιρείες προχώρησε την Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Ελβετίας.

Στην απόρριψη ένστασης εκ μέρους της Google, η οποία ζητούσε την αναίρεση της ανάθεσης έργου για την δημιουργία υπολογιστικού νέφους (cloud) αξίας 119 εκατ. δολαρίων σε ανταγωνίστριες εταιρείες προχώρησε την Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Ελβετίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το ελβετικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην προσφυγή της.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Κτιρίων και Logistics μπορεί επομένως να συνάψει δημόσιες συμβάσεις cloud με τους επιλεγμένους προσφέροντες», τονίζεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας, ενώ σημειώνεται πως η ανάθεση του έργου ύψους 119 εκατ. δολαρίων έγινε στις Amazon, Alibaba, Oracle, IBM και Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά σύγκρουσης Apple και Νότια Κορέα με φόντο τις προμήθειες στο App Store

Google και DeepMind αντιμέτωπες με 1,6 εκατ. ιδιώτες για «παράτυπη» πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider