Η KKR αγοράζει δικαιώματα μουσικής για 1,1 δισ. δολάρια από την Kobalt

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η KKR αγοράζει δικαιώματα μουσικής για 1,1 δισ. δολάρια από την Kobalt
Στην εξαγορά χαρτοφυλακίου δικαιωμάτων τραγουδιού από την Kobalt Capital, προχώρησε η KKR & Co., έναντι 1,1 δισ. δολαρίων στην τελευταία μουσική συμφωνία του γίγαντα ιδιωτικών μετοχών. 

Στην εξαγορά χαρτοφυλακίου δικαιωμάτων τραγουδιού από την Kobalt Capital, προχώρησε η KKR & Co., έναντι 1,1 δισ. δολαρίων στην τελευταία μουσική συμφωνία του γίγαντα ιδιωτικών μετοχών.

Η KKR συνεργάστηκε με την Dundee Partners, του πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs Group Inc., Stephen Hendel, για να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο KMR Music Royalties II. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 62.000 πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών και τραγουδοποιών σε είδη μουσικής.

«Αυτή η συναλλαγή μας δίνει σημαντική κλίμακα, την οποία θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε παρέχοντας ευέλικτο, δημιουργικό κεφάλαιο στους κατόχους δικαιωμάτων μουσικής», δήλωσε η Jenny Box, συνεργάτης της KKR, σε ανακοίνωση. «Σε ολόκληρη την KKR, επενδύουμε σε καινοτόμες τεχνολογίες, μέσα ενημέρωσης και δραστηριότητες ψυχαγωγίας που συνδέουν τους θαυμαστές με τη μουσική με νέους τρόπους».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι συναλλαγές μουσικής έγιναν δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καλλιτέχνες δεν μπορούσαν να κάνουν συναυλίες και περιοδείες και αναζητούσαν εισόδημα. Νωρίτερα φέτος, η KKR συνεργάστηκε με μια μουσική εταιρεία για να αποκτήσει δικαιώματα, ενώ πήρε και το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου του OneRepublic. Επίσης, η Blackstone Inc. ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Merck Mercuriadis για να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια για την απόκτηση μουσικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider