Hildebrand-BlackRock: Σημαντική μετατόπιση κεφαλαίων λόγω του ESG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hildebrand-BlackRock: Σημαντική μετατόπιση κεφαλαίων λόγω του ESG
Οι επενδύσεις ESG υπολογίζονται σε περισσότερα από 35 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η αγνόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μπορεί να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τις επόμενες δύο δεκαετίες, δήλωσε ο Philipp Hildebrand, αντιπρόεδρος της BlackRock Inc.

Η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι η πιο «σημαντική ανακατανομή κεφαλαίου στην ιστορία», δήλωσε σήμερα ο Hildebrand σε μια συνδιάσκεψη που διοργανώθηκε από τις Αρχές Υπεύθυνων Επενδύσεων που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως σημείωσε ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής είναι ένας πραγματικός κίνδυνος ο οποίος θα βλάψει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις έχουν καθήκον να τον λάβουν υπ'όψιν τους.

Ωστόσο, οι βιώσιμες επενδύσεις δεν αφορούν μόνο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είπε ο Hildebrand. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών είναι ένα ευρύ πλαίσιο που περιλαμβάνει θέματα εκτός της υπερθέρμανσης του πλανήτη και οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιστροφή των κοινωνικών ανισοτήτων, πρόσθεσε. Εκτός από την υποστήριξη των στόχων καθαρών μηδενικών εκπομπών μέσω των επενδύσεών του, η BlackRock επιδιώκει επίσης μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς-ιδιαίτερα εκεί όπου λειτουργεί-καθώς και πιο υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές, τόνισε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Hildebrand δήλωσε ότι οι κεφαλαιαγορές παγκοσμίως θα υποστούν σύντομα μια σημαντική ετατόπιση κεφαλαίων προς προϊόντα που υπόσχονται να υποστηρίξουν περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και εταιρικής διακυβέρνησης στόχους. Περίπου το ένα τρίτο των 98 δισεκατομμυρίων δολαρίων μακροπρόθεσμων καθαρών εισροών που έλαβε η BlackRock το τελευταίο τρίμηνο διατέθηκαν σε βιώσιμα κεφάλαια, ανέφερε η εταιρεία. Συνολικά, η BlackRock επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία περίπου 9,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επενδύσεις ESG - που υπολογίζονται σε περισσότερα από 35 τρισεκατομμύρια δολάρια - υπόκεινται σε αυξημένο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές και τους επενδυτές μετά από την καταγραφή περιστατικών greenwashing.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider