Διεθνή
15-10-2021 | 16:08

Hyundai: Επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων σε δύο vέα εργοστάσια κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Newsroom
Μοιράσου το
Hyundai: Επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων σε δύο vέα εργοστάσια κυψελών καυσίμου υδρογόνου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Hyundai ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων κυψελών καυσίμου στην Κορέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας του υδρογόνου και να εξασφαλίσει ευρύτερη κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά.

Στις αρχές Οκτωβρίου η εταιρεία πραγματοποίησε την τελετή έναρξης εργασιών το ένα από τα νέα εργοστάσια που θα παράγει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στο βιομηχανικό συγκρότημα στη Cheongna International City του Incheon. Θα επενδύσει συνολικά 1,1 δισ. δολάρια στα δύο αυτά εργοστάσια.

Τα νέα εργοστάσια θα ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Όταν λειτουργήσουν πλήρως, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ετησίως.

Με την ολοκλήρωση των νέων εργοστασίων, η Hyundai σχεδιάζει να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της που εφαρμόζουν συστήματα κυψελών καυσίμου και να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες υδρογόνου. Τα περισσότερα συστήματα κυψελών καυσίμου που παράγονται από τη Hyundai χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου, αλλά η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, όπως μηχανήματα κατασκευών έργων και εξοπλισμό Logistics.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 10 πρώτα μοντέλα αυτοκινήτων σε πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021

MUST READ

Η εντυπωσιακή διαδικασία παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου