Reuters: Στον «αέρα» η συμφωνία 1,7 δισ. για πώληση των γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Στον «αέρα» η συμφωνία 1,7 δισ. για πώληση των γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ
Η κινεζική κρατική εταιρεία Yuexiu Property φέρεται να απέσυρε την προσφορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για την αγορά των κεντρικών γραφείων της Evergrande στην πόλη του Χονγκ Κονγκ.

Η κινεζική κρατική εταιρεία Yuexiu Property φέρεται να απέσυρε την προσφορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για την αγορά των κεντρικών γραφείων της Evergrande στην πόλη του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των φόβων για ενδεχόμενη κατάρρευση της υπερχρεωμένης κινεζικής φίρμας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, το διοικητικό συμβούλιο της Yuexiu απέσυρε την πρόταση που είχε καταθέσει στην Evergrande Group για την αγορά του 26όροφου πύργου στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε και την έδρα της εταιρείας.

Όπως τονίζεται, η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό πισωγύρισμα στις προσπάθειες διάσωσης της Evergrande, η οποία προσπαθεί εναγωνίως να προχωρήσει στην εκποίηση αρκετών περιουσιακών της στοιχείων, σε μία απόπειρα να εξυπηρετήσει τμήμα των δανεικών και ομολογιακών της υποχρεώσεων που ανέρχονται σε περισσότερα από 300 δισ. δολάρια, ενώ ήδη μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν αθετηθεί τρεις γύροι πληρωμών σε ομολογιούχους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο οι ιθύνοντες της Yuexiu αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν στην αγορά του 26όροφου κτιρίου που βρίσκεται σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Χονγκ Κονγκ, καθώς εκτιμούν πως η πιστωτική κατάσταση της Evergrande ενδέχεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ομαλή ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ντόμινο» στην κινέζικη αγορά ακινήτων; - Προς χρεοκοπία και η Sinic

Evergrande: «Ντόμινο» στην κινέζικη αγορά ακινήτων; - Δύο ακόμη εταιρείες αθετούν πληρωμές

Evergrande: Στο «χείλος της καταστροφής» ο ιδρυτής Hui Ka Ya, μέχρι πρότινος ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider