H Evergrande αθέτησε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Evergrande αθέτησε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων
Τον τρίτο γύρο πληρωμών σε ομολογιούχους μέσα σε τρεις εβδομάδες αθέτρησε την Τρίτη η κινεζική Εvergrande, αυξάνοντας την ανησυχία στην αγορά για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ακινήτων της χώρας.

Τον τρίτο γύρο πληρωμών σε ομολογιούχους μέσα σε τρεις εβδομάδες αθέτησε την Τρίτη η κινεζική Εvergrande, αυξάνοντας την ανησυχία στην αγορά για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ακινήτων της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ορισμένοι εκ των ομολογιούχων της εταιρείας ανέφεραν πως δεν έλαβαν τις πληρωμές που ανέμεναν συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για χρεόγραφα με ημερομηνίες λήξης τον Απρίλιο του 2022, τον Απρίλιο του 2023 και τον Απρίλιο του 2024 που έληγαν σήμερα, σε συνέχεια της αδυναμίας πληρωμής ακόμα δύο ομολόγων τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το παραπάνω γεγονός θέτει τους επενδυτές της Evergrande ενώπιον του κινδύνου να χάσουν τα κεφάλαιά τους εντός 30 ημερών, μόλις εκπνεύσει δηλαδή η περίοδος χάριτος που έχει δοθεί στην κινεζική εταιρεία η οποία προσπαθεί να διευθετήσει υποχρεώσεις ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Η κατάσταση, ωστόσο, αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, με την αδυναμία πληρωμής των ομολογιούχων εκ μέρους της Evergrande να απειλεί συνολικότερα την κινεζική αγορά ακινήτων, καθώς σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται στοιχεία από το Refinitiv, εντός του 2022 λήγουν συνολικά ομόλογα ύψους 101,2 δισ. δολαρίων που έχουν εκδώσει άλλες κινεζικές εταιρείες.

«Θα έχουμε περισσότερες χρεοκοπίες στην αγορά, αν δεν βρεθεί γρήγορα μία λύση στο πρόβλημα ρευστότητας», τονίζει σε έκθεσή της η CGS – CIMB, την στιγμή που τουλάχιστον δύο ακόμα εταιρείες, η Sinic Ηoldings και η Modern Land, βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ομολογιούχους, ενώ ήδη η Fantasia δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα η Modern Land είχε ζητήσει από τους κατόχους ομολόγων τη Δευτέρα να καθυστερήσουν την εξόφληση που θα έπρεπε να γίνει αργότερα αυτό τον μήνα, για τρεις μήνες, ενώ η Sinic δήλωσε ότι πιθανότατα να αθετήσει την πληρωμή της που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: «Αρρυθμίες» στην κινέζικη αγορά ακινήτων - Και νέα αθέτηση πληρωμής σήμερα;

Evergrande: Κυκλοφορεί ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο 2022 - Κέρδη για την μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider