Επιχειρήσεις | Τράπεζες
01-10-2021 | 11:46

Attica Bank: Συμμετοχή στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ»

Newsroom
Μοιράσου το
Attica Bank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας –HDB, ανακοίνωσε η Attica Bank με σκοπό την έμπρακτη στήριξη της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων του κατασκευαστικού και μελετητικού κλάδου στη χώρα μας, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. 

Το δελτίο Τύπου της Τράπεζας, αναφέρει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε άμεσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το ΤΜΕΔΕ.

Συνεχίζοντας αναφέρει πως η Attica Bank υπηρετώντας το στρατηγικό της προσανατολισμό να αποτελεί την Τράπεζα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, χορηγεί νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης προς τους Έλληνες μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές για την εκτέλεση συμβασιοποιημένων έργων ή/και μελετών δημοσίου συμφέροντος, ύψους   μέχρι €200.000, με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους,  λόγω της παρεχόμενης εγγύησης του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» σε ποσοστό 80%. 

Η διάρκεια των δανείων μπορεί να ανέλθει έως τα 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης της προμήθειας εγγύησης, ως πρόσθετο στοιχείο μείωσης του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων.

Το «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» συγχρηματοδοτείται κατά 70% από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 30% από κεφάλαια του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ). Διαχειριστής του Ταμείου είναι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν το αίτημά τους στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.ependyseis.gr/mis, επιλέγοντας την Attica Bank ως την Τράπεζα από την οποία επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.