Zoom: «Κατέρρευσε» η συμφωνία 15 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Five9

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Zoom: «Κατέρρευσε» η συμφωνία 15 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Five9
Η Zoom δήλωσε τον Ιούλιο ότι εξαγοράζει μετοχές της Five9 έναντι 14,7 δισ. δολαρίων, την πρώτη της εξαγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κατέρρευσε η συμφωνία-μαμούθ της Zoom για την αγορά της εταιρείας λογισμικού κέντρων επικοινωνίας Five9 την Πέμπτη, αφού οι μέτοχοι της τελευταίας την απέρριψαν.

Η Zoom δήλωσε τον Ιούλιο ότι εξαγοράζει μετοχές της Five9 έναντι 14,7 δισ. δολαρίων, την πρώτη της εξαγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων και, εκείνη τη στιγμή, τη δεύτερη μεγαλύτερη τεχνολογική συμφωνία του έτους. Η εταιρεία έχει χάσει τώρα την ευκαιρία να διευρύνει ραγδαία τις δυνατότητές της μετά την άνοδο των μετοχών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εξαγορά της Five9 «παρουσίασε ένα ελκυστικό μέσο για να φέρουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη προσφορά ενός κέντρου επαφών», έγραψε ο Έρικ Γουάν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zoom, σε μια ανάρτηση του. «Τούτου λεχθέντος, δεν ήταν σε καμία περίπτωση θεμελιώδης για την επιτυχία της πλατφόρμας μας, ούτε ήταν ο μόνος τρόπος για εμάς να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια συναρπαστική λύση ενός κέντρου επαφών.»

Σύμφωνα με επιστολή της 27ης Αυγούστου που εστάλη στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εξέταζε τη συμφωνία λόγω ανησυχίας για πιθανή ξένη συμμετοχή. Αλλά η Zoom ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι η συμφωνία θα κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ενώ ορισμένες μεγάλες εξαγορές τεχνολογίας, κυρίως στον κλάδο των ημιαγωγών, έχουν ακυρωθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τις εταιρείες να τερματίζουν οικειοθελώς τη δική τους συμφωνία.

Η Zoom εισήχθη στο χρηματιστήριο μόλις πριν από δύο χρόνια και η πανδημία της χάρισε μεγάλη ανάπτυξη, καθώς οι πελάτες έσπευσαν να εγγραφούν για το λογισμικό βιντεοσυνομιλιών. Η εταιρεία είχε 1,9 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα στον ισολογισμό της στα τέλη Ιουλίου.

Photo: Getty/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zoom: Εξαγοράζει την Five9 αντί $14,7 δισ. στο μεγαλύτερο deal στην ιστορία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider