Διαδηλώσεις στην Ινδία ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίου της Ford

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαδηλώσεις στην Ινδία ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίου της Ford
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις μονάδες παραγωγής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στο κρατίδιο Gujarat διαδήλωσαν την Τρίτη ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να βάλει «λουκέτο» στα εργοστάσια που διατηρεί στην ασιατική χώρα ως το τέλος του έτους.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις μονάδες παραγωγής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στο κρατίδιο Gujarat διαδήλωσαν την Τρίτη ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να βάλει «λουκέτο» στα δύο εργοστάσια που διατηρεί στην ασιατική χώρα ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC, εκπρόσωποι των εργαζομένων κάλεσαν την ηγεσία της Ford είτε να αναθεωρήσει την απόφασή της για κλείσιμο των μονάδων παραγωγής είτε να δεσμευθεί πως οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι δεν θα χάσουν την δουλειά τους και θα απασχοληθούν σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, η Ford είχε γνωστοποιήσει πως η μείωση των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και τα αυξημένα κόστη παραγωγής καθιστούν ασύμφορη την συνέχιση της λειτουργίας των δύο εργοστασίων που διατηρεί στην Ινδία.

Ωστόσο, στελέχη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν δεσμευθεί πως η εταιρεία θα συνεχίσει την πώληση αυτοκινήτων από το εξωτερικό στην Ινδία, ενώ θα παράσχει υποστήριξη στους αντιπροσώπους και τους πελάτες της στη χώρα.

Η αποχώρηση της Ford από την Ινδία ακολουθεί ανάλογες κινήσεις της General Motors και της Harley Davidson, που έχουν αποχωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν από τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider