Αναβάθμισε τις ελληνικές συστημικές τράπεζες η Moody's - Θετικό το outlook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάθμισε τις ελληνικές συστημικές τράπεζες η Moody's - Θετικό το outlook
Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση καταθέσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αναβάθμισε η Moody's (Εθνικής Τράπεζας, Eurobank, Alpha Bank και της Πειραιώς) με θετικό outlook.

Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση καταθέσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αναβάθμισε η Moody's (Εθνικής Τράπεζας, Eurobank, Alpha Bank και της Τράπεζα Πειραιώς) με θετικό outlook.

Έτσι, οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank διαμορφώνονται πλέον σε Β2 από Caa1, και της Τράπεζας Πειραιώς σε Β3 από Caa2.

Ο οίκος αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου (Counterparty Risk Assessments - CRA) της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank σε Ba3 από B1 και της Πειραιώς σε B1 από B2. Παράλληλα, αναβάθμισε τη βασική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας (BCA) της Εθνικής Τράπεζας, της Αlpha Bank και της Eurobank σε Β3 από Caa1, και της Τράπεζας Πειραιώς σε Caa1 από Caa2.

Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτίωση της ποιότητας των περουσιακών τους στοιχείων και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Το θετικό outlook αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι οι τέσσερις τράπεζες θα συνεχίσουν να ενισχύουν το πιστωτικό τους προφίλ και ότι θα είναι σε καλή θέση να διαχειριστούν τυχόν δημιουργία νέων προβληματικών δανείων εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, οι αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να περιορίζονται από την ποιότητα του κεφαλαίου τους, λόγω του ύψους των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεις (DTC) στη δομή του κεφαλαίου, καθώς και από την πρόκληση να μειώσουν περαιτέρω τα προβληματικά τους δάνεια και το κόστος κινδύνου, καθώς και να βελτιώσουν την κερδοφορία, περιορίζοντας τα έξοδα και να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναβάθμιση από την DBRS - Στο ΒΒ με θετικό outlook η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider