Διεθνή
20-09-2021 | 16:05

AstraZeneca: «Άλμα» 2% μετά τις επιτυχημένες κλινικές δοκιμές αντικαρκινικού φαρμάκου

Newsroom
Μοιράσου το
AstraZeneca: «Άλμα» 2% μετά τις επιτυχημένες κλινικές δοκιμές αντικαρκινικού φαρμάκου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca στην συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι ανακοινώσεις της σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα κλινικής μελέτης του σκευάσματος Enhertu -ενός φαρμάκου για τον καρκίνο του στήθους- φέρνουν κέρδη άνω του 2% για την βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η AstraΖeneca χαρακτήρισε ως «νέα που θα αλλάξουν τις ισορροπίες» τα προκαταρκτικά στοιχεία των δοκιμών του νέου αντικαρκινικού φαρμάκου, τα οποία δείχνουν πως η πιθανότητα θανάτου ή σοβαρής ασθένειας μειώνεται κατά 72% συγκριτικά με την υπάρχουσα θεραπεία.

Στην κλινική μελέτη για το νέο αντικαρκινικό φάρμακο συμπεριλήφθηκαν σχεδόν 500 ασθενείς από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Ωκεανία, ενώ το σκεύασμα Enhertu παρασκευάζεται σε συνεργασία της AstraZeneca με την ιαπωνική φαρμακευτική Daiichi Sankyo.

Σύμφωνα με μερικά επιπλέον στοιχεία που προέκυψαν από τις κλινικές δοκιμές, το 94,1% των ασθενών που έλαβαν την νέα πειραματική θεραπεία βρίσκονταν εν ζωή ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωσή της, όταν το αντίστοιχο ποσοστό που έλαβε την υπάρχουσα θεραπεία ανήλθε σε 85,9%.

Σε αυτό το κλίμα, η μετοχή της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας σημειώνει κέρδη άνω του 2% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ολόκληρη η αγορά βρίσκεται σε ένα καθοδικό σπιράλ, καθώς η κατακρήμνυση της κινεζικής εταιρείας Evergrade εξακολουθεί να ρίχνει τα απόνερά της στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.